søndag 27. april 2008

St Petersburg

Vår resa till St Petersburg var kort men jävligt innehållsrik. Staden i sig är fin på sitt eget sätt, med restaureringar i centrum (man putsar och fejar, målar och donar) medan periferin är mindre estetisk men bär på desto mer historia.
Här ovan ser ni vår frukost-utsikt, vi satt på artonde våningen och spejade ut genom dessa enorma panoramafönster. Det var det mest positiva med vårt hotell som inte var särskilt vackert eller fräscht, men fullt funktionellt för oss spartanska själar.

Banksy hade dessutom gjort ett besök - för visst måste det väl vara Bansky?

Och visst besökte vi Vinterpalatset, Eremitaget och Katarinapalatset.. Enormt och vackert, men många nationalskatter som inte tillhör Ryssland ligger gömda därinne.

Dessa herrar gäckade oss att gå på en föreställning som antagligen hade givit oss ett minne för livet. Märk väl att de är noggrant photoshoppade, men att man ändå lämnat frisyrerna oretuscherade.

I Sankt Petersburg sköts sophanteringen av luftens råttor.

Och dessa bevingade smittohärdar verkar även extraknäcka som bröllopsatteraljer. Fuck! Vi hoppas att de nygifta slipper pest och Hepatit, en väldigt ledsam bröllopsgåva. För båda två pussade senare duvorna under påtryckning av en ivrig släkt.

Annars njöt vi så mycket som möjligt av god mat och otroligt goda viner! D åt fårballar en kväll, jag höll mig till lite mindre vågade rätter, så som hjortcrépes, lammdumplings och laxspett. Ryssar är inte trevliga, glada eller sprittande, men det är ganska befriande faktiskt - slippa denna ständiga uppvaktning och behöva fundera över sociala regler. I Ryssland känner man att man bör hålla sig på sin kant eftersom man är där på nåder om man lyckats ta sig genom denna djungel av byråkrati.

1 kommentar:

Anonym sa...

Du och din fågelpest-skräck. Trevligt att ni hade trevligt!